Hubakee logo

Wat is een 3PL Warehouse en hoe werkt het?

Ben je benieuwd hoe sommige bedrijven erin slagen om hun producten en goederen zo naadloos op te slaan, te verpakken en te verzenden? Het antwoord ligt in een 3PL Warehouse – het geheime wapen achter veel succesvolle bedrijven. In deze blog gaan we in op wat een 3PL Warehouse is en hoe dit in z’n werk gaat.

De basisprincipes van 3PL Warehousing

De wereld van supply chain management zit vol ingewikkelde details en complexiteiten, maar een aspect dat opvalt als bijzonder essentieel is 3PL Warehousing. Simpel gezegd is 3PL Warehousing het proces waarbij een externe logistieke dienstverlener zorgt voor de voorraadbeheerbehoeften van jouw bedrijf. Dit kan alles omvatten, van het opslaan van producten tot het picken, verpakken en leveren bij je klanten. Door dit logistieke proces uit te besteden, kan je voorkomen dat je moet investeren in een eigen magazijnruimte en de bijbehorende apparatuur, wat duur kan zijn.

Wat is een 3PL Warehouse?

3PL Warehousing is een afkorting voor third-party logistics warehousing. Het is een supply chain management-proces waarbij bedrijven distributie- en uitvoeringsdiensten kunnen uitbesteden aan een externe leverancier. Dit betekent dat bedrijven die gebruik maken van 3PL Warehousing zich geen zorgen hoeven te maken over het beheer van hun eigen magazijnruimte of het inhuren van werknemers om de voorraad en verzending af te handelen. In plaats daarvan kunnen zij zich richten op andere aspecten van hun bedrijf, zoals productontwikkeling en marketing.

Voordelen van een 3PL Warehouse

De magazijnoplossingen van 3PL kunnen je veel tijd en geld besparen. Door gebruik te maken van de expertise van een gespecialiseerde logistieke dienstverlener, kun je jouw voorraadbeheer optimaliseren, verzendkosten verlagen, vertragingen bij de levering minimaliseren en je gehele logistieke proces verduurzamen. Bovendien zijn 3PL’s uitgerust met geavanceerde magazijnbeheersystemen die kunnen helpen bij het nauwkeurig volgen van voorraadniveaus en orderafhandeling. Tenslotte ligt het mooie van 3PL Warehousing in de flexibiliteit en schaalbaarheid; het kan worden aangepast aan de behoeften van elk individueel bedrijf.

Hoe werkt een 3PL Warehouse?

Wanneer je besluit om met een 3PL-dienstverlener samen te werken, zul je samenwerken om een overeenkomst op te stellen die voldoet aan de vereiste diensten. Deze overeenkomst is vaak in de vorm van een Service Level Agreement (SLA). Zodra de overeenkomsten zijn afgerond, kan je inventaris rechtstreeks vanaf je leverancier naar het 3PL-magazijn worden gezonden, waar deze ontvangen wordt door getraind personeel dat verantwoordelijk is voor het inspecteren en verifiëren van hoeveelheden aan de hand van de ontvangstdocumenten. 

De volgende stap is het opslaan en organiseren van de producten. Dit gebeurt op basis van aangewezen gebieden op basis van grootte, gewicht en kwetsbaarheid, maar ook aan de hand van specifieke vereisten, zoals temperatuurbeheersing of opslagomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de producten in goede staat blijven totdat ze klaar zijn voor verzending naar je klant.

Wanneer er orders zijn geplaatst, worden de nodige artikelen uit de opslag gehaald en volgens de specificatie van de klant klaargemaakt voor verzending. Als de orders klaar zijn voor verzending, volgt de transportplanning, waarbij vrachtwagens of andere transportmiddelen worden ingepland voor levering. Sommigen 3PL dienstverleners bezorgen de orders zelf, terwijl anderen dit laten doen door een samenwerkingspartner.

Warehousing bij Hubakee

De toekomst van supply chain management is hier, en wij zijn erbij! 3PL Warehousing op onze CO2-neutrale city hub voor logistiek op de first en final mile zorgt voor een revolutie in de branche.

Ten eerste betekent het gebruik van onze city hub een drastische vermindering van de CO2-uitstoot die normaalgesproken plaatsvindt tijdens het logistieke proces. Dit is goed nieuws voor bedrijven die willen dat hun aankopen een lage impact hebben op het milieu. Het betekent namelijk dat je je ecologische footprint en die van jouw klant kan verkleinen, zonder hier een deel van je service voor in te moeten leveren.

Naast de logistieke dienst die Hubakee levert, is het ook mogelijk om producten direct te laten monteren bij je klant door een van onze monteurs. Dit betekent dat je klanten hun order snel ontvangen en er na de montage direct gebruik van kunnen maken.

Een 3PL-magazijn is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die hun supply chain management willen stroomlijnen. Door warehousing uit te besteden aan een externe leverancier, kan jij je focussen op je kerncompetenties en toch zorgen voor een tijdige levering (en eventuele montage) van producten aan klanten. Met behulp van geavanceerde technologie en ervaren professionals, kunnen wij bij Hubakee producten efficiënt ontvangen, opslaan, picken, verpakken en verzenden. Dit vertaalt zich in duurzame, snellere doorlooptijden en lagere kosten! 

Ben je klaar om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen?

Recente items