Hubakee logo

Reversed logistics

Reversed logistics is een benadering in het beheer van de goederenstroom die nadruk legt op duurzaamheid en verantwoordelijkheid van het milieu. De aanpak heeft veel voordelen, zowel voor bedrijf als voor je klanten en de planeet in het geheel. Door gebruik te maken van reversed logistics kan je je hele logistieke proces duurzamer inrichten en je steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Line 3

Het belang van reversed logistics

Reversed logistics stelt bedrijven in staat om de hoeveelheid afval te verminderen en hun impact op het milieu te minimaliseren, terwijl de winstgevendheid behouden blijft. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van duurzame, geprefabriceerde materialen en elektrisch vervoer. Door niet alleen materialen bij de klant af te leveren, maar ook op te halen zorg je ervoor dat alle materialen op de juiste manier afgevoerd, gerecycled of hergebruikt worden. 

Bouw sterke klantrelaties op!

Een ander voordeel van reversed logistics is dat het je kan helpen sterkere relaties met je klanten op te bouwen door te laten zien dat je duurzaamheid en MVO belangrijk vindt in je bedrijfsvoering. Door prioriteit te geven aan verantwoorde praktijken, zoals recycling, hergebruik en het verminderen van afval, kan je consumenten laten zien dat je niet alleen geeft om winst maken, maar juist ook om de bescherming van het milieu en het klimaat.

Line 4

Aan de slag met reversed logistics?