Hubakee logo

Project: Victoria’s Secret – Koningsplein, Amsterdam

“Caliber Global – Store Development Services / SEKO Logistics”

Een transport oplossing voor bouwmaterialen in  hartje Amsterdam 

Wanneer we de vraag kregen of wij een oplossing kunnen bieden voor een winkelrenovatie in het hartje van Amsterdam, zeiden wij natuurlijk volmondig ja! Amsterdam is immers ons werkveld, wij hebben de juiste vergunningen om de stad te mogen betreden met transport boven de 7,5t en wij kennen de stad op ons duimpje; dus laat dat maar aan ons over!

De aanvraag betrof een grote diversiteit aan diensten. In de basis hebben we alle materialen die bestemd waren voor het afwerken van de winkel tot aan de nieuwe winkelinrichting ontvangen op één van onze locaties (Hubs). Alle materialen werden via containers en trailers bij ons aangeleverd. De pallets en kratten waren voorzien van codes en deze werden door de klant in de juiste hoeveelheden en op de juiste momenten bij ons afgeroepen. Alle materialen waren bestemd voor de nu volledig gerenoveerde Victoria’s Secret-winkel op het Koningsplein in Amsterdam.

Bij de aanvraag, wisten we nog niet dat het concept Hubakee hier zou gaan ontstaan. Binnen mum van tijd hebben wij twee extra locaties geopend, één op de Rijnlanderweg in Hoofddorp en de ander in Amsterdam Zuiduist. De laatste werd tijdelijk omgedoopt tot Pop-Up Cityhub. Op beide locaties ontvingen wij een grote diversiteit aan materialen, welke op afroep gebundeld naar de nieuwe winkel op het Koningsplein gebracht werden met behulp van ons transport.

Iedereen die wel eens op het Koningsplein in Amsterdam is geweest, die kan bevestigen dat dit geen gemakkelijk adres is om te bereiken en al zeker niet met vrachtverkeer. In overleg met de opzichter van de bouwplaats hebben wij besproken dat we dagelijks om vaste tijdstippen, 7:00 ’s morgens, op locatie zouden zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vakmensen iedere ochtend weer nieuwe werkvoorraad hadden om mee aan de slag te gaan en wij waren voor de drukte van de dag weer van het Koningsplein vertrokken.

Reversed Logistics

Naast het aanleveren van materialen en winkelmeubilair namen we dagelijks ook veel verpakkingsmaterialen retour, zoals grote houten kratten, piepschuim en karton. Dit zamelde wij in bij de hub en lieten we gebundeld via de juiste kanalen afvoeren.

Dit project is nog niet met onze elektrische vrachtwagen uitgevoerd, maar deed wél een beroep op ons bedrijf om de functie van een hub voor op- en overslag van goederen bestemd voor de binnenstad vervullen. Ook konden wij onze kracht als transporteur in de binnenstad inzetten om dit project tot een goed einde te brengen.

Met een zeer tevreden klant en een enorme ervaring rijker zijn we dit idee verder gaan uitwerken en daar is Hubakee uiteindelijk uit ontstaan. Zit je met een uitdaging? Wij blijven kleinschalig, maar toch zeer schaalbaar. Ook bij dit project bleven de lijntjes heel kort met onze contactpersonen op de bouwplaats en de opdrachtgever, Caliber Global – Store Development Services.

Heb jij een nieuwe uitdaging voor ons?