Hubakee logo

Project: HAUT, transport voor buitengewoon grote objecten

“HAUT is een baanbrekend project, dat met een vernieuwende houten hoogbouwconstructie en energie-opwekkende gevels laat zien dat het bouwen met hout de toekomst heeft.”

De locatie

Een appartement wordt over het algemeen casco opgeleverd. De grootste uitdaging bij een appartementencomplex is dat grote objecten die na de oplevering naar binnen gebracht moeten worden, vaak niet via de personenliften omhoog vervoerd kunnen worden. Met een vooruitziende blik nam de VVE van HAUT contact op met AA Verhuizers met de vraag of wij als verhuisbedrijf een oplossing konden bieden. Bij dit veelzijdige project kwamen de twee werelden van ons bedrijf bij elkaar, enerzijds de kwaliteit en ervaring die wij in de afgelopen 26 jaar als verhuisbedrijf hebben opgedaan en aan de andere kant de logistieke functie die wij de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Voor dit project hebben we het magazijn als hub ingezet voor de inzameling, tijdelijke opslag en bundeling van een diversiteit aan grote objecten.

Als we spreken over grote objecten bij HAUT, dan moet je denken aan buitengewoon groot meubilair, keukenbladen tot 400cms, grote parketdelen van 600cms en ga zo maar door. In overleg met het bestuur van de VVE werd besloten om alle speciale objecten die niet in de personenlift zouden passen bij onze hub te laten bezorgen. In totaal hebben ruim 25 bewoners gebruik gemaakt van de service en de stukken laten bezorgen bij onze hub. Wij bundelde de stukken en brachten deze met behulp van één zero emissie vrachtwagen naar het project toe. De stukken werden in samenwerking met Verschoor Hijskranen uit Sassenheim met behulp van de juiste hijskranen naar de juiste etage toegetakeld.

Transport voor speciale objecten

Na intensief contact in de voorbereidende fase met de VVE hebben wij hierna het rechtstreekse contact met de bewoners overgenomen. Door deze korte lijntjes hebben we uitdagingen als een last-minute afzegging door de storm goed kunnen begeleiden en de bewoners, helaas, op zondagavond nog kunnen informeren dat we geen mogelijkheid zagen om te hijsen vanwege de storm en de eventuele risico’s die dat met zich mee zou nemen. Diezelfde week hebben we twee dagen later alsnog het transport verzorgd zodat de vakmensen hun werk ook weer verder konden gaan oppakken.

Naast het transport van speciale objecten hebben we ook 10 verhuizingen mogen verzorgen en hebben we een reserveringsmodule ingezet zodat de bewoners hun verhuizing konden reserveren. Door dit te coördineren via een reserveringsmodule zouden er nooit meer dan 2 verhuisbedrijven op hetzelfde moment actief zijn. Dit zou namelijk opstoppingen veroorzaken bij de personenliften.

 

We zijn enorm trots op het project en hebben de wereld van verhuizingen, hub-functie & zero-emissie transport bij elkaar gebracht en gecombineerd in dit enorm veelzijdige project.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?